Besøg fra Burkina Faso

20. august 2019 kl. 12:33

I forbindelse med Ballerup Musik Festival har Kultur- og Venskabsforeningen Ballerup i disse dage besøg fra Burkina Faso.

De 14 børn og unge har oprindeligt boet på gaden, men har fået chancen for at lære at læse og skrive i børnelandsbyen Wamdé. På skolen lærer de også at spille, synge og danse.

Sammen med Ballerup Musik- og Kulturskole optræder de til Musikfesten i Ballerup den 23. til den 25. august og til Kulturmødet på Mors, for at vise at kultur har et fælles sprog.

Måløv Boldklub blev spurgt om vi havde lyst til at være vært for gruppen en dag og vise dem lidt om foreningslivet i en fodboldklub i Danmark.

Det var et tilbud vi ikke kunne sige nej til !

Med kort varsel fik vi stablet et godt team på banen bestående af Martin Grauballe, Elsebeth Kyndlev, Martin Hassing og Stine Hassing.

Dagen bestod af masser af fodboldtræning, hyggeligt samvær i klubhuset med playstation og bordfodbold, mad af flere omgange, træningskamp mod U13 drengene og et kig på hvordan Herre senior holdet træner.

Dagen sluttede af med musik og dans. De unge afrikanere takkede de frivillige ved at byde dem op til dans, hvilket var noget af en oplevelse for Martin og Martin der trodsede fibersprængninger og dårlige knæ og kastede sig ud i vilde danse-moves.

Vores gæster tog fra Måløv med taskerne fyldte af aflagt fodboldtøj til dem selv og deres venner hjemme i børnelandsbyen Wamdé, trætte ben og sjælen mættet med gode oplevelser.

Stort tak til de 4 frivillige der gjorde et fantastisk stykke arbejde med at planlægge og udføre dagen samt med at få de unge afrikanere til at føle sig meget velkomne i Måløv Boldklub

Også tak til U13 drengene og deres trænere der var med på ideen, tak til Casper fra Sportsgear der leverede en masse tøj og ikke mindst tak til Louis Emilio der med meget kort varsel stillede op som fransk/dansk tolk !

Tilbagemeldingen fra afrikanerne er at de har haft en SUPER fed dag der bliver talt meget om efterfølgende.

Tilbagemeldingen fra de frivillige er præcis den samme. De var alle helt ”glade i låget” af at være sammen med de afrikanske unge og nød at have klubhuset fyldt med glæde, latter og KÆMPE store smil.

Tak til Kultur- og Venskabsforeningen Ballerup fordi I gav os chancen for at være med i denne kulturudveksling. Vi stiller meget gerne op en anden gang

Se billeder fra dagen på:

Forza frivilligt arbejde !