Menu

Sommerbrev fra bestyrelsen

image
31. juli 2019 kl. 09:19

Nyt fra bestyrelsen

Kære medlemmer, forældre, trænere, holdledere og andet godtfolk med interesse for Måløv Boldklub

Vi i bestyrelsen ønsker jer alle en dejlig sommer og glæder os til at se jer alle sammen tilbage efter sommerferien. Her vil vi fortsætte hvor vi slap og udbygge vores fodboldklub endnu mere.

Vi vil gerne takke samtlige frivillige i klubben for jeres kæmpestore indsats. Uden jer kunne vi simpelthen ikke drive en fodboldklub - så uden at det skal lyde som en kliche, STORT tak til jer alle sammen og vi håber I fortsætter i mange år.

Et mantra for os i bestyrelsen er, at det skal være sjovt og hyggeligt at være frivillig og bestemt ikke en sur pligt. Vi samler kun på glade frivillige og håber på at kunne tiltrække endnu flere, for det har vi altid behov for. Husk vi har brug for lige præcis din hjælp! Man skal bestemt ikke være fodboldekspert for at bidrage, så er du god til at organisere uden at have den store fodboldviden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi erkender at vi måske ikke altid er så gode til at oplyse om forhold der foregår bag kulissen så vi vil benytte lejligheden til at informere jer alle sammen om de ting vi går og arbejder med, og fortælle lidt om hvor vi gerne vil hen fremadrettet.

Overordnet set går det rigtig godt for Måløv Boldklub og når vi sætter os op i helikopteren er det også det vi hører fra forskellige klubber der besøger os. Vi kan altid gøre ting bedre og I skal vide at vi virkelig gør vores bedste, men nogle gange løber både ambitionerne og tiden fra os. Vi gør dog alt i den bedste mening og vi er rigtig glade for den gode stemning vi har i klubben – lad os fortsætte med at være klassens duks og vise Måløv Boldklub fra den gode side hvor vi taler pænt til hinanden og vores gæster. Det gør det bare federe at være en fælles fodboldklub.

Hvad er Måløv Boldklub for en størrelse og hvad vil vi
Vi har som målsætning at det vi lover holder vi. Vi er ikke på direktionsgangene men på grønsværen hvor tingene sker. Derfor ser i ikke store forkromede visioner, missioner, målsætninger mv i powerpoint, da vi erfaringsmæssigt ved, at det ofte ikke holder i virkeligheden!

En ting der ligger os meget på hjertet er, at vi er en fodboldklub for alle uanset niveau, køn, alder, politisk overbevisning osv og det er ikke noget vi bare siger men faktisk noget vi mener og gør i dagligdagen. Det betyder ikke at alle bliver tilgodeset ens økonomisk men af hjerterum bliver alle tilgodeset ens.

Måløv Boldklub er ikke en breddeklub, Måløv Boldklub er heller ikke en eliteklub. Måløv Boldklub er en fodboldklub for alle.

Som vi tidligere har informeret om har vi fået en ny børnesportschef i Martin Engberg Larsen og Martin Hassing er netop indtrådt som medlem af sportsudvalget. Dette område er der vi satser allermest i fremtiden og vores målsætning er:
- På sigt ligger vores U11 hold i den bedste eller næstbedste række
- Alle børn i Måløv Boldklub får et ensartet tilbud om træning og kamp
- Børnesportsudvalget bliver over tid til et sportsudvalg der omfatter alle hold i Måløv Boldklub.

Er det så en ”enten eller”-øvelse hvor der kun er plads til de dygtige? Svaret er et klart og entydigt nej. Det er en ”både og”-øvelse. Der skal være plads til de dygtige. De skal have mulighederne for at spille med på øverste hylde. Dem der ikke vil ofre så meget, skal have mulighed for at spille med på det plan der passer til dem.

For at komme godt i gang har vi valgt at afgrænse os i første omgang til årgangene U7 til U11 og Bestyrelsen vil godt opfordre samtlige forældre, trænere og holdledere på disse årgange til at tage positivt imod Martin og Martin. Vi forventer at de allerede fra start august er klar på banerne med gode råd, vejledning og inspiration.

Medlemmer
Vi er nu tæt på 600 medlemmer. Dette er en fremgang på 20% over 12 måneder og en fremgang på 40% over 3-4 år. Det er fremragende og det skyldes flere forhold:

  • Fodbold Fitness er for kvinder på oldgirls alderen der har det megasjovt med den runde. Niveau er ikke væsentligt men væsentligt er, at du vil være en del af et stærkt fællesskab. Der er stadig plads til flere så kig ind på hjemmesiden og kontakt trænerne hvis du er nysgerrig.
  • GÅ-fodbold er lige som Fodbold Fitness et trænings fællesskab hvor niveauet ikke er det væsentlige. Det skulle efter sigende give mere sved på panden end det lyder til og ALLE kan være med. Her er der også stadig plads til flere så kig ind på hjemmesiden og kontakt træneren hvis du er nysgerrig.
  • Vi har formået at fastholde vores ældste del af ungdomsafdelingen
  • De fleste hold har fået flere medlemmer end tidligere.
  • Vores U13 piger er kommet i ligaen og U12 drenge i SU-rækken der er de bedste rækker i årgangene. Det er vi meget stolte af og glæder os til at følge udviklingen i årerne der kommer.

 

Økonomi
Vi har en sund økonomi og har derfor muligheder. I 2019 har vi eksempelvis investeret mange penge i indretning af C-lokalet (nederste del af klublokalet) og et VEO kamera til at optage kampe. Det er afgørende for Bestyrelsen at vi holder en sund økonomi, så vi altid har penge i kassen, til ting vi gerne vil. Samtidig har vi områdets absolut mest konkurrence dygtige kontingentsatser.

Herresenior
Efter et godt efterår hvor holdet overvintrede på 1 pladsen kom der hen over vinteren lidt grus i maskineriet. Flere spillere valgte at søge andre græsgange og træneren valgte af stoppe.
Til at tage kampen op fik vi en god gammel kending: Claus Helmer. Hans første opgave blev at stabilisere truppen og få det gode humør ind i spillerne. Kern, Mads, Christina og Helmer har ydet en indsats der ikke kan beskrives og gjorde det umulige muligt. Truppen blev stabiliseret, nye drenge kom til og holdet vandt samtlige kampe i foråret. De sluttede sæsonen på en suveræn 1 plads. Vi vil gerne takke trænerstaben for det måske bedste trænerarbejde vi har set i mange år på herreseniorsiden. Så et kæmpe tillykke herfra og held og lykke til næste år hvor vi glæder os til at støtte drengene til SUPER LØRDAGENE (den nuværende trænerstab fortsætter og vi kan derfor godt tillade os at sætte overlæggeren højt for det kommende år).

Hal og kunstbanefordeling – vinter
Fordeling af haltider og kunstbanetider foregår efter regelsæt udstukket fra kommunen.

I grove træk er det som følger
- Børn til og med 10 år får haltid
- Medlemmer over 10 får kunstbanetid
- Hver gang en badminton spiller får 1 time, får en fodboldspiller 30 minutter og en fra idrætsforeningen får 15 minutter
- På kunstbanen får medlemmer mellem 14 og 18 år dobbelt så meget tid som andre medlemmer.

Vedrørende halfordelingen har vi protesteret voldsomt da fordelingen bestemt ikke er fair og det går ud over vores fodbold-børn. Her vil vi anbefale samtlige forældre og trænere at læse ”nyheden” på vores hjemmeside fra 27 marts 2019.
Vi har bestemt ikke opgivet og sagen forfølges.

På kunstbanen er der 20 slots (mandag til fredag). Heraf råder Måløv boldklub over 13 slots (1 slot = 1,5 time). Det er altså ikke Måløv Boldklubs bane – vi deler med kommunens andre fodboldklubber og bliver tildelt slots efter en fordelingsnøgle. Om sommeren har vi 5 baner incl bane 1 til vores rådighed men om vinteren skal vi deles om 65% af ÉN bane, hvor nogle af tiderne ligger sent om aftenen og om fredagen. Det giver naturligvis udfordringer og vi kan ikke tilfredsstille alle.
Derfor fordeler vi naturligvis børn og unge, men vi kræver også at der er mindst 50 spillere på banen af gangen og man bruger sine tider hver gang. Det er ikke tilladt at spille kampe på kunstbanen mandag til fredag, da det fratager andre medlemmer muligheden for at bruge banen. Hjemme-kampe spilles derfor kun i weekenden i vinterhalvåret.

Der har været en del udfordringer mht indrapportering af medlemmer over de seneste år, hvor specielt Måløv Boldklub, har ment at de andre klubber har meldt for mange medlemmer ind. Derfor har vi nu fået indarbejdet at de indrapporterede medlemstal til kommunen, skal dokumenteres mod klubbernes regnskab. Vi håber at dette vil øge kvaliteten og gøre fordelingen mere fair.

Kommunen er ligeledes i gang med at installere kameraer så de kan tælle hvor mange der benytter sig af hallerne og kunstbanerne. Såfremt de erfarer at tiderne ikke benyttes fuldt ud vil dette have konsekvenser. Det er et tiltag Måløv Boldklub bakker op om.

Kerteminde Cup
Vi har endnu en gang deltaget i Kerteminde Cup, hvilket var en dundrende succes. Det er dejligt at se Måløv Boldklub repræsenteret så stærkt. Så gør alt hvad I kan for at jeres børn får mulighed for at deltage i 2020. Det styrker sammenholdet utrolig meget og børnene hygger sig gevaldigt.

Kerteminde teamet mangler en hånd eller to til planlægning af 2020-turen. Der er en del administrativt arbejde bag dette arrangement. Kontakt din Bestyrelse hvis du har lyst til at være med på holdet.

Fodboldskole
For 10 år i træk har vi afholdt fodboldskole som ligger i forlængelse af Kerteminde turen. Igen i år var Elsebeth ansvarlig for fodboldskolen og en fornøjelse at komme forbi og se det hele mere eller mindre kører og ungerne hygger sig og får spillet bold dagen lang. Deltagerne er over år blevet yngre hvilket stiller nogle andre krav som Elsebeth efter bedste evne implementere. Fodboldskolen er efterhånden blevet Elsebeths barn og hun elsker at gå og hygge om børnene og trænerne så virkelig dejligt at se. Udslaskning var det helt store hit både blandt børnene men også trænerne. Trænerne fortsatte gerne en time efter fodboldskolen med udslaskning med børnene som heppekor. Hvis du ikke ved hvad udslaskning er så spørg børnene:-)

SUPER LØRDAGE
Naturligvis fortsætter vores SUPER LØRDAGE. Husk at følge Måløv Boldklub på facebook samt tag et kig på mb-boldklub.dk. SUPER LØRDAG er klubbens hjerte og vi forsøger at have så mange fodboldspillerne på banen som overhovedet muligt. Når der er godt gang i den har vi 400 fodboldspillere på banen på en SUPER LØRDAG så husk at bliv hængene lidt, lad børnene hygge sig og forældrene har alle tiders mulighed for at få et frirum for de kedelige triste hjemlige sysler. Bak op om vores fælles fodboldklub – vi garanterer nogle hyggelige timer.

Efterårets SUPER LØRDAG datoer er: 17. august, 31. august, 14. september, 28. september, 12. oktober og 19. oktober.

Kommunalbestyrelse og administration Ballerup Kommune
Lørdag den 14. september har vi inviteret udvalgte medlemmer af byrådet og visse ansatte i administrationen til møde og rundvisning i Måløv Boldklub.

Vi er ofte i dialog med kommunens valgte og ansatte, men det har oftest karakter af møder, administration mv. Vi vil derfor gerne vise vores klub frem og fortælle hvad Måløv Boldklub indeholder. Hvad gør vi godt, hvilke udfordringer har vi, mv.
Det skal hertil siges at vi overordnet set har et rigtig godt samarbejde med Ballerup kommune og nu synes vi bare det er tid til at vise os frem.
Den skarpe læser har nok bemærket, at datoen er på en SUPER LØRDAG og vi opfordrer alle til at komme på lægterne netop denne dag, så vi kan vise os frem på bedste vis. Spar gerne lidt op i holdkassen så der er råd til en pølse eller et stykke kage på denne specielle SUPER LØRDAG.

Infoskærm
Som i måske har bemærket er der kommet en informationsskærm op ved den nye hal. Denne er sat op af Ballerup kommune og skal som udgangspunkt kun benyttes af Måløv Boldklub. Her vil I kunne se banefordeling til kampe (erstatter sedlen der har hængt inde i ny hal). Stort tak til vores fantastiske webmaster Niels for at have fået gang i infoskærmen. Husk at hold jer ajour med infoskærmen og benyt den tildelte bane – både til træning og kamp.

Grusbanen
Grusbanen har i en del år ligget brak og bliver ikke længere benyttet af Måløv Boldklub. Kommunen har igangsat en undersøgelse, hvor formålet er at grusbanen skal bebygges med boliger. Samtlige foreninger i Måløv er modstandere af bebyggelse med den begrundelse at man så fjerner den mulighed der kan være fremadrettet for at udbygge Måløv Idrætspark. Det kan være en ekstra fodboldbane, en hal, svømmehal eller hvad fantasien nu rækker til.
Vi er pt i den meget indledende fase med de øvrige foreninger hvor vi vil udarbejde en fælles plan vi vil præsentere for kommunen omkring vores synspunkter.

Klub12 hus / Seniormaterialerum
Tiden er ved at løbe fra vores klub12 hus / seniormaterialerum. Det er faldefærdigt og uden vand/varme. Seniormaterialerummet benyttes af ca 250 medlemmer som har deres bolde mv opbevaret her, klubben benytter det til SUPER LØRDAG udstyr og så er det her har vi vores klub12 salgsbod.
Vi er derfor startet den indledende dialog med kommunen om at bygge et helt nyt klub12 hus / seniormaterialerum så vi får lidt mere plads samt vand/varme indlagt. Det er et meget stort ønske da vi ikke kan tilbyde vores seniormedlemmer så dårlige forhold. Til info skal en fodbold opbevares i minimum +10 grader.

Musik og fest
Kommunen og Måløv Boldklub har gennem de seneste måneder fået en del klager fra vores naboer omkring høj musik. Bane 1 bruges som festplads om aftenen og det er irriterende for vores frivillige at de skal starte et stævne/arrangement med at rydde op. Specielt glasskår på banerne er et stort problem som vi skal til livs. Vi er klar over, at det ikke er Måløv Boldklubs medlemmer der holder fest, hvilket vi naturligvis har informeret kommunen om.
Vi kan dog konstatere at det er blevet meget moderne med diverse store transportable musikanlæg og her skal vi indskærpe over for samtlige trænere og medlemmer at vi skal respektere vores naboer og andre brugere af anlægget. Så overvej hvor højt og hvor længe i spiller under opvarmningen/træningen. Måløv Boldklub ønsker et godt forhold til vores naboer, så lad os alle hjælpe hinanden.

Kasserer / Økonomiansvarlig
Efter 4 år på posten har vores nuværende kasserer informeret bestyrelsen at han ønsker at fratræde ved generalforsamlingen til februar 2020.
Bestyrelsen vil allerede nu takke Siggi for det gode arbejde der er udført igennem årene. Der er styr på hver en krone i klubben og vores fælles spilleregler, hvor vi skarpt varetager medlemmernes penge, er taget meget alvorligt.
Vi søger derfor en kasserer der kan overtage fra Siggi. Er du i dag bogholder/økonom i det daglige og vil give en hånd har vi seriøst brug for dig. Tøv ikke med at kontakte Bestyrelsen for mere information om opgavens omfang.
Til orientering er vores medlemskartotek fuldt opdateret og varetages af Nicoline. Den resterende del af økonomien står snorlige, så opgaven er forholdsvis simpel. Både Nicoline og Martin vil hjælpe til i meget stort omfang.

Måløv Cup
Som traditionen foreskriver afholder vi Måløv Cup i ugen op til sæsonstart for vores bedste seniorspillere. I år har vi ændret lidt i konceptet hvor vi har inviteret 4 hold i alt incl Måløv Boldklub. Der vil være kampe på bane 1 tirsdag den 6 august, torsdag 8 august og lørdag den 10 august. Tirsdag og torsdag fra 17.30 til 21.00 og lørdag fra 11.30. Kom endelig forbi og nyd en god omgang bold og støt op om drengene. Vi holder åbent i klub12.

Med ovenstående håber Bestyrelsen, at vi har givet jer et indblik i dagligdagen i Måløv Boldklub. Vi vil godt understrege, at vi er glade for at være jeres repræsentanter og vi skal sammen fortsætte den rigtig gode udvikling vi er i. Så husk at fodbold skal ses på Måløv Stadion - det er bare federe at se Måløvs piger og drenge spille end eksempelvis Silkeborg – Horsens 😊.
Så kom forbi til SUPER LØRDAG, støt op om trænerne og de andre frivillige der gør et kæmpe stykke arbejde for at få det hele til at spille.

God sommer til jer alle sammen og husk at vedligehold formen – sæsonstart er lige rundt om hjørnet.

Med sportslig hilsen
Bestyrelsen i Måløv Boldklub