Menu

Historie

Historie

Nedenfor er samlet en række nedslag i Måløv Boldklubs historie. For en mere udførlig gennemgang af foreningens tilblivelse og lange histore, kan du med fordel besøge Måløv Boldklubs Wikipedia-side.

Gå til Måløv Boldklubs Wikipedia ->>

1935
Maaløv og Omegns Idrætsforening blev stiftet den 21. februar 1935, men allerede samme år blev navnet ændret til Maaløv Boldklub (nu Måløv Boldklub). Det var først og fremmest fodbold og gymnastik, der var på programmet, men få år senere kom håndbold også med. Badminton og svømning kom til i henholdsvis 1946 og 1970.

1937
Den 8. august 1937 indviedes et kommunalt anlæg i Måløv, bestående af en fodboldbane. Banen blev indviet med en fodboldkamp mellem Maaløv Boldklub og Frederikssund IK. Ved skolestien op til Måløv Hovedgade indviede man samtidig for første gang et klubhus. Med mindre justeringer benyttedes denne ene fodboldbane til både træning, turneringskampe og som håndboldbane fra 1937 til 1960.

1947
Klubbens førstehold spillede i SBU's A-række fra 1938 indtil foråret 1947, hvor klubben besluttede at trække holdet ud i løbet af turneringen og fortsætte i B-rækken.

1954
Det var først i foråret 1954, at klubbens førstehold igen fik spillet sig op i A-rækken, men allerede to år efter, i efteråret 1956, rykkede holdet ned i B-rækken igen.

1960
Efter langtrukne forhandlinger med kommunen kunne man i 1960 tage en ny boldbane langs med skolestien i brug og samtidig kom en grusbane med lysanlæg til. Den resterende del af græsarealet mellem den eneste græsbane og parkeringspladsen ved den senere Måløvhal tog man i brug det efterfølgende år. På arealet med den første bane opførtes i stedet Måløv Skole.

1972
Den 26. januar 1972 blev det på generalforsamlingen vedtaget at udskille Gymnastikafdelingen, Håndboldafdelingen og Badmintonafdelingen, således at de kunne danne selvstændige foreninger. Måløv Boldklub fortsatte som forening for fodboldsporten, og en femte forening blev oprettet med henblik på udgivelse af det fælles medlemsblad: Måløv Sport. I dag er det tillige medlemsblad for Maaløv Skytteforening og Måløv Judo Klub.


1979
Den 28. marts 1979 medvirkede Måløv Boldklub sammen med Ballerups fire øvrige fodboldklubber under Sjællands Boldspil-Union til oprettelsen af paraplyorganisationen Ballerup Fodboldalliance. Ballerup Fodboldalliance skulle blandt andet varetage fodboldforeningernes sportslige interesser overfor kommunen samt stå for at arrangere fælles fodboldstævner og ungdomsturneringer.

I 1960'erne og 1970'erne skiftedes fodboldafdelingens førstehold med at spille i henholdsvis Serie 4 og Serie 5 — de laveste seniorrækker under Sjællands Boldspil-Union — indtil man i 1979-sæsonen sikrede sig oprykning til Serie 3.

1982

Den senere formand, Bent H. Larsen, stiftede i 1982 klubbens sommertræningsturnering, Måløv Sponsor Cup. Turneringen blev afviklet under navnet "SDS Cup" og var oprindeligt ment som en træningsturnering og et uofficielt kommunemesterskab mellem Ballerup IF, Skovlunde IF, Ledøje-Smørum Fodbold og Måløv Boldklub. Antallet af hold og turneringens længde blev siden udvidet og formålet omformuleret til at være en turnering for Danmarksseriehold.

I 2001-udgaven deltog fire reservehold til Superliga-klubber og fire førstehold fra Danmarksserien.

1998
Måløv Boldklubs bedste herreseniorhold gik igennem 1990’erne fra Serie 3 til Danmarksserien. Klubbens bedste resultat blev opnået i såvel 1998 som 1999, hvor klubben blev nr. 8 i Danmarksserien.

2005

Jørgen Hansen blev tildelt Faxe Kondi-legatet på kr. 2.000 på SBU´s delegeretmøde for et kæmpe engagement og arbejde igennem mange år i Måløv Boldklub. Jørgen Hansen startede i klubben i 1973 som træner. Han har bestridt poster som ungdomsformand, redaktør af klubbens medlemsblad, materialeforvalter, seniorformand og næstformand. Han har desuden været en af drivkræfterne bag Måløv Sponsor Cup.


2006
Den 8. august 2006 gav SBU dispensation til at Måløv Boldklub kunne trække klubbens Sjællandsseriehold. Det var første gang i SBU´s historie, at en klub trak et hold fra unionens højeste herreseniorrække. Beslutningen blev truffet som konsekvens af, at holdet langfra havde det sportslige niveau der skulle til for at begå sig i Sjællandsserien - det vidnede 13 tabte kampe med en målscore på 8-90 om. Trækningen sendte holdet ned i Serie 5. 

Klubbens bestyrelse udtalte samtidig, at de håber, at Måløv Boldklub en dag atter vil være at finde i Danmarksserien - og siger samtidig at trækningen faktisk er en befrielse, og at klubben nu endelig kan komme videre.


Det blev allerede til oprykning efter et halvt år i Serie 5, da Måløv via en 3. plads rykkede op, og skulle spille Serie 4 fra foråret 2007.

2009
I sommeren 2009 fulgte den næste oprykning, denne gang til Serie 3. Klubbens bedste seniorhold endte på en samlet 2. plads i oprykningsspillet under ledelse af trænerparret Finn Rasmussen og Lasse Andersen. Senere samme år blev der indgået en aftale med den tidligere ungdomslandsholdsspiller, Kenneth Fuhr Pedersen, gældende fra 1. januar 2010.

2014

Heidi Halberg modtager Faxe Kondi-legatet ved DBU Sjællands delegeretmøde d. 11. januar 2014.


- Årets legatmodtager er synonym med boldklubben Måløv BK. I indstillingen hedder det ’man kan ikke sige Måløv Boldklub uden at man siger legatmodtagerens navn’. Vores legatmodtager har lagt utallige timer i klubben Måløv BK i seneste år og ’jobbeskrivelsen’ har været meget bred – og måske er det nemmere at nævne de opgaver vores legatmodtager ikke løfter, indledte bestyrelsesmedlem Peter Roslev fra DBU Sjælland.


Læs mere om baggrunden for valget af Heidi Halberg ->>


I foråret 2014 vinder Måløv Boldklubs førstehold DBU Sjællands Seriepokal for Serie 2-6-hold.

Finalen blev spillet i Brøndby, og efter kampen modtog Måløv BK's spillere deres medaljer og pokal i pausen mellem Brøndby IF og Randers FC, som blev overværet af 16.891 tilskuere.

Læs kampreferat og se billeder fra finalekampen ->>


2015

Sten Wessel modtager Faxe Kondi-legatet ved DBU Sjællands delegeretmøde d. 10. januar 2015
.

Bestyrelsesmedlem Heidi Christensen fra DBU Sjælland motiverede valget.


- Vores legatmodtager, blev ligesom så mange andre værdifulde ildsjæle, introduceret til klubben gennem sine børn. Selvom børnene for længst er fløjet fra reden og ikke længere er aktive fodboldspillere, så er han stadig meget engageret i klubben.


Læs mere om baggrunden for valget af Sten Wessel ->>


Klubbens førstehold rykker for første gang siden 1992 op i Serie 2, efter at have vundet sin pulje, hvilket ikke er sket i nyere tid. Ved det efterfølgende Sjællandmesterskab (Final 4) vinder Måløv over Skælskør B&I efter straffesparkkonkurrence, men taber senere finalen til Fredensborg, ligeledes efter afgørelse fra 11 meterpletten.

Læs mere om indsatsen ved Final 4 2015 ->>

Luk